Melnā tēja

1-6 no 6

Red Jade

Sarkanais nefrīts, ir dziļi rubīna krāsā, tai ir satriecoša smarža, kas pazīstama kā Taivānas smarža
No 12,70 €
Citas opcijas: Svars, Iepakojums

Assamica

Bagātīgs dzintara liķieris, kas tika audzēts Taivānā 20 gados, izceļas ar augstas kvalitātes ķīniešu tējas dabisko saldumu
No 9,50 €
Citas opcijas: Svars, Iepakojums

Melnā tēja ir stipri fermentēta tēja (Ķīnā to sauc par sarkano). Melnā tēja paaugstina imunitāti, palīdz cīnīties ar aptaukošanu, var uzlabot sirds veselību utt., Ir dabisks antidepresants. Tas attiecas tikai uz patiešām labas kvalitātes tējām. Šādai tējai nedrīkst būt piemaisījumu, putekļu, un tējas lapām jābūt vienāda lieluma. Šādu tēju varat iegādāties mūsu “Laba Tēja” veikalā.

Kā izgatavo melnu tēju

1. Tējas vākšana
Vākšana no plantācijām

2. Nokalšana
Atstāj ārā uz specialajiem bambusa paplātēm, lai aiziet mitrums

3. Fermentācija
5 kg tējas tiek ielādēti karstā centrifūga uz 5 min

4. Fermentācija
Tēja tiek sūtīta uz veltni uz 5 – 6 stundām, lai to pēc iespējas vairāk sasmalcinātu. Tādā veida, lapa tiek destrukturizēta.

5. Fermentācija
Izber to grozā. Atstāj uz dažam stundām iepriekš pārklājot to ar mitru drānu. Tēja turpina oksidēties un sāk tumšoties, mainās bioķīmiskais sastāvs.

6. Žāvēšana
Tēja tiek nosūtīta uz specialo žāvēšanas skapi, tur, tā tiek nostiprināta un no tās tiek izvadīts mitrums. Tādā veida tēja vairs netiek fermentēta.