Pu-erh

1-16 no 16

Kā izgatavo Pu-erh tēju

1. Tējas vākšana
Vākšana no plantācijām

2. Nokalšana
Atstāj ārā uz specialajiem bambusa paplātēm, lai aiziet mitrums

3. Apcepšana
Meistars ņem ap 300 – 400 gr tējas lapas. met tos tējas katla, un ar roku iegludina tos tējas katla sienas (Mao Cha)

4. Izejviela tiek sūtīta uz rūpnīcu
Uz rūpnīcu tas dodas lielu maisu veidā, paši zemnieki tēju neražo

*5. Fermentācija(Tikai priekš Šu Puerh)
Izejvielas izber kaudzē no loksnes, kuras augstums sasniedz metru un sver 1-4 tonnas. Tur ielej ūdeni un pārklāj ar polietilēna audumu. Tas malās raudzē ar akmeņiem, un tad sakas fermentācijas process, tēja paliek melnāk (mākslīga fermentācija)

6. Presešana
Tiek presēts ar tvaika ģeneratoriem pankūkas formā

7. Izžūst
Tēju sakrāj uz plaukta, kamēr tā pilnībā izžūst

8. Iepako papīra
Šu Puerh gatavs dzeršanai. Šen Puer tiek glabāti vairākus gadus, jo vecāks, jo labāk