Assamica
No San Mun ezera Taivānas centrā, ezeru no visām pusēm ieskauj kalni, tēja aug kalnu pilsētas Juči dziļumos. Asamika 1920. gados tika atvesta nevis no kontinentālās Ķīnas, bet no Indijas. Pirmo ražu ieguva tieši pie San Mun ezera. Tai ir bagātāka garša nekā Indijas melnajai tējai Assam. Tēja ir stipri fermentēta, nedaudz savīta, garša ir dziļi maiga, ar augļu notīm ar vieglu karameļu saldumu.
Noderīgas īpašības
Melnajai tējai var būt šāda ietekme:
- tējā esošie antioksidanti var samazināt hronisku slimību
risku un uzlabot vispārējo veselību [1]
- Var uzlabot sirds veselību [2][3]
- var samazināt holesterīna daudzumu asinīs [4]
- var
uzlabot imunitāti [5]
- var novērst išēmiska insulta attīstību [6]
- var palīdzēt pazemināt augstu asinsspiedienu un uzturēt to normā [7]
-
var palīdzēt saglabāt koncentrāciju [8]
|
Tējas uzliešana 1) Uzsildīt ūdeni līdz vēlamajai temperatūrai Tējas uzliešana vislabāk piemērota tējkanna vai gaiwan. Tēju vajadzētu dzert aukstu, zemāku par 65 grādiem. |