Zaļā tēja
1-6 no 6
Meng Ding Gan Lu
Jade Snail
Mao Feng
En Shi Yu Lu
Bi Luo Chun
Zaļā tēja ir pilnvērtīgs daudzšķautņains dzēriens, kuram nav nepieciešamas piedevas vai aromatizētāji, tējas vēsture aiziet ar saknēm tūkstošgadēs.
Ķinā zaļo tēju sauc par simts slimību ārstēšanas zālēm. Tēja nodrošina organismu ar vitamīniem un minerālvielām, ir noderīga sirds un asinsvadu slimību profilaksē. Klusina un veicina skaidru domāšanu.
Ķīnā saražotās zaļās tējas daudzums ir ārpus apjoma, augstas kvalitātes zaļās tējas daudzums ir diezgan mazs, lielākā daļa paliek pašā Ķīnā, tikai neliela daļa tiek eksportēta. . Lai ražotu augstas kvalitātes tēju, lauksaimniekiem jāveic diezgan darbietilpīgs tehnoloģiskais process, kura pamatā ir roku darbs. Tā kā visas zaļās / dzeltenās tējas un vieglie Oolong laika gaitā var zaudēt savu garšu un aromātu, īpaši, ja tiek uzglabāti nepareizi (tējai nepatīk gaisma, siltums un svešas smakas). Visas mūsu zaļās tējas mēs uzglabājam saldētavās, tāpēc varat būt pārliecināti, ka iegūsiet patiešām augstas kvalitātes tēju, aromātisku un bagātīgu.
Kā izgatavo zaļo tēju
1. Tējas vākšana
Vākšana no plantācijām
2. Nokalšana
Atstāj ārā uz specialajiem bambusa paplātēm, lai aiziet mitrums.
3. Apcepšana
Meistars ņem ap 300 – 400 gr tējas lapas. met tos tējas katla, un ar roku iegludina tos tējas katla sienas.