Long Jing (pūķa aka)
Šī noteikti ir slavenākā ķīniešu tēja. Tas radies Sihu ezera krastā. Tā apstrāde gandrīz pilnībā tiek veikta biezā dzelzs pannā un
cepta ar rokām. Tas ir liels un smags mākslas darbs. Tam ir noturīgs orhideju un pupiņu aromāts, enerģiska maiga garša, salda, gara,
neaizmirstama pēcgarša.
Noderīgas īpašības
Zaļajai tējai var būt šāda ietekme:
- var pozitīvi ietekmēt kardiovaskulārā sistēmai [1]
- var pazemināt cukura
līmeni asinīs [2]
- var uzlabot
smadzeņu darbības stimulāciju [3] [4]
- antioksidanti tējā var samazināt
slimību riskus[5] [6]
- noderīga profilaksei pret
kariesa [7] [8] [9]
- var samazināt 2. tipa cukura diabēta attīstības risku [10] [11]
|
Tējas uzliešana 1) Uzsildīt ūdeni līdz vēlamajai temperatūrai Tējas uzliešana vislabāk piemērota tējkanna vai gaiwan. Tēju vajadzētu dzert aukstu, zemāku par 65 grādiem. |
Recenziju vēl nav