Biluochun (Smaragda spirāles pavasarī)
Ir ķīniešu zaļās tējas klasika, viena no labākajām ķīniešu tējām, Jiangsu tēja ir viena no desmit slavenākajām tējām Ķīnā. Prasība pēc izejvielām ir ļoti stingra, jo kā izejvielu pamatu tās ņem tējas krūma augšējos dzinumus, parasti vienu pumpuru un 1,5-2 centimetru lapu. Šī tēja tiek novākta tikai pavasarī, tējas lapas ir savītas plānās spirālēs un abās pusēs ir pārklātas ar smalku dūnu. Kolekcija sākas 22. martā un turpinās mēnesi. Tā parādīšanās Taihu ezera austrumu krastos vēsture aizsākās Mingas dinastijas valdīšanas laikā, tai ir apmēram 1000 gadu. Folklorā to sākotnēji sauca par "Aromātu, kas biedē līdz nāvei", kas nozīmē aromāta stiprumu, saskaņā ar leģendu meitenes, kuras vāca tēju, paņēma mazus groziņus, tā kā bija daudz tējas, kas neiederējās groziņos, viņas ielika tēju kreklos. Atgriežoties, tēja piesūcināja drēbes ar tējas smaržu. Vēlāk, 17. gadsimtā, to pārdēvēja par Biločunu. Tējai ir izsmalcināts augu un ziedu aromāts. Garša ir maiga un salda.
Noderīgas īpašības
Zaļajai tējai var būt šāda ietekme:
- var pozitīvi ietekmēt kardiovaskulārā sistēmai [1]
- var pazemināt cukura
līmeni asinīs [2]
- var uzlabot
smadzeņu darbības stimulāciju [3] [4]
- antioksidanti tējā var samazināt
slimību riskus[5] [6]
- noderīga profilaksei pret
kariesa [7] [8] [9]
- var samazināt 2. tipa cukura diabēta attīstības risku [10] [11]
|
Tējas uzliešana 1) Uzsildīt ūdeni līdz vēlamajai temperatūrai Tējas uzliešana vislabāk piemērota tējkanna vai gaiwan. Tēju vajadzētu dzert aukstu, zemāku par 65 grādiem. |
Recenziju vēl nav