En Shi Yu Lu
Unikālā zaļā tēja, kas ir vienīgā kas zināmā ka ķīniešu zaļā tēja, kas ir pilnībā tvaicēta. Sākotnēji gandrīz visas zaļās tējas Ķīnā apstrādāja ar tvaiku, šī tehnoloģija tika nodota Japānai, vēlāk 14. gadsimtā Ķīnā tvaicēšanu nomainīja ar sildīšanu ugunī katlos. Tikai 30. gados Japānā tika pilnveidota un ieviesta En Shi Yu Lu apstrādes metode no cepšanas līdz tvaicēšanai, un tas tik ļoti iepatīkas, ka to sāka saukt par "ķīniešu Gyokuro". Atsvaidzinoša un uzmundrinoša. Garša ir ļoti maiga, ar ziedu saldumu un patīkamu pēcgaršu.
Noderīgas īpašības
Zaļajai tējai var būt šāda ietekme:
- var pozitīvi ietekmēt kardiovaskulārā sistēmai [1]
- var pazemināt cukura
līmeni asinīs [2]
- var uzlabot
smadzeņu darbības stimulāciju [3] [4]
- antioksidanti tējā var samazināt
slimību riskus[5] [6]
- noderīga profilaksei pret
kariesa [7] [8] [9]
- var samazināt 2. tipa cukura diabēta attīstības risku [10] [11]
|
Tējas uzliešana 1) Uzsildīt ūdeni līdz vēlamajai temperatūrai Tējas uzliešana vislabāk piemērota tējkanna vai gaiwan. Tēju vajadzētu dzert aukstu, zemāku par 65 grādiem. |
Recenziju vēl nav