Meng Ding Gan Lu (saldā rasa no Meng Ding kalna)
Ir viena no klasiskajām ķīniešu zaļajām tējām. Šī tēja ir no tējas dārza Mengshānā, kura augstums ir aptuveni 1200 metri. Klasiskā tradicionālā tējas apstrāde. Saskaņā ar leģendu šīs tējas vēsture sākas mūsu laikmeta sākumā. Pirms vairāk nekā 2000 gadiem Hanas dinastijas laikā starp piecām Mendinas virsotnēm tika uzcelts pirmais mākslīgais tējas dārzs. Tangas dinastijas valdīšanas laikā šis dārzs ieguva Imperatora tējas dārza titulu, šobrīd dārzs sastāv no 7 krūmiem un aizņem 12 kvadrātmetru lielu platību, nopirkt tēju tieši no šī dārza nav iespējams.
Tējas aromāts ir smalks, garša svaiga, salda ar nelielu skābumu.
Noderīgas īpašības
Zaļajai tējai var būt šāda ietekme:
- var pozitīvi ietekmēt kardiovaskulārā sistēmai [1]
- var pazemināt cukura līmeni asinīs [2]
- var uzlabot smadzeņu darbības stimulāciju [3] [4]
- antioksidanti tējā var samazināt slimību riskus[5] [6]
- noderīga profilaksei pret kariesa [7] [8] [9]
- var samazināt 2. tipa cukura diabēta attīstības risku [10] [11]
| Tējas uzliešana 1) Uzsildīt ūdeni līdz vēlamajai temperatūrai Tējas uzliešana vislabāk piemērota tējkanna vai gaiwan. Tēju vajadzētu dzert aukstu, zemāku par 65 grādiem. |
Recenziju vēl nav