Huoshan Huangya (dzeltenie pumpuri no Hoshan kalna)
Ir neticami reta dzeltenā tēja, pavasara pirmā raža. Izejvielām tiek izmantots pumpurs ar vienu vai divām lapām. Šīs tējas kolekcija, kas tiek uzskatīta par imperatora tēju, ir ļoti darbietilpīga, un kopumā Ķīnā netiek ražota tik daudz šīs tējas. Tas pirmo reizi tika ražots kaut kad VI gadsimtā. Min un Cin dinastiju valdīšanas laikā (no 1501. līdz 1722. gadam) šī tēja kā veltījums tika pasniegta tikai imperatora galmā. 1940. gadā ražošanas tehnoloģija tika izdzēsta un atjaunota 1970. gadā. Ir ziedu aromāts, garša ir ļoti maiga, un pēcgarša ir tīra un maiga. Dzeltenā tēja ir tā pati zaļā tēja, kurai tiek pievienota “lēnā gatavošana”, kas dot tējai nedaudz fermentēšanas, tā vēderam kļūst mīkstāka nekā zaļā tēja.
Noderīgas īpašības
Dzeltenajai tējai var būt šāda ietekme:
- var pozitīvi ietekmēt kardiovaskulārā sistēmai [1]
- var pazemināt cukura līmeni asinīs [2]
- var uzlabot smadzeņu darbības stimulāciju [3] [4]
- antioksidanti tējā var samazināt slimību riskus[5] [6]
- noderīga profilaksei pret kariesa [7] [8] [9]
- var samazināt 2. tipa cukura diabēta attīstības risku [10] [11]
| Tējas uzliešana 1) Uzsildīt ūdeni līdz vēlamajai temperatūrai Tējas uzliešana vislabāk piemērota tējkanna vai gaiwan. Tēju vajadzētu dzert aukstu, zemāku par 65 grādiem. |
Recenziju vēl nav